Brug Kanban aktivt

Ordet Kanban betyder signal, og kan bruges i mange sammenhænge, både i produktion, men også i administrative processer.

Det er forholdsvis enkelt at arbejde med dette system, som ofte bruges i forbindelse med lagerstyring og produktionsstyring, så man aldrig producerer til store lagre, og aldrig løber tør. – man opretter et såkaldt supermarked, som består af definerede “parkeringsbåse”, eller man laver små kanban-kort, som er bestillingskort.

Hvordan kan de så lade sig gøre? – jo man udregner hvor meget der altid skal være på et lager, eller hvor meget der skal være plads til, så man kan se om der skal produceres, og hvornår der er produceret nok.

Det kan godt være lidt svært at “læse sig til” – så allerbedst er det, at udpege et område i virksomheden, hvor man vil prøve det af – for learning by doing er allerbedst.

Vil man have mere styr på sit “lager” af kontorartikler mv. så kan det med fordel også bruges her – og det er faktisk her det er allernemmest at benytte og sætte op, uden de store problemer.

Se desuden filmen som fortæller lidt om metoden:

 

Brug for hjælp og inspiration – kontakt Erna Storgaard – gerne via kontaktformular på hjemmesiden www.storgaardinnovation.dk